Paarisa advarer om voldeligt klip på TikTok

Et voldeligt klip på det sociale medie TikTok får nu Paarisa til at opfordre forældre til at tage en snak med deres børn i tilfælde af, at de har set klippet.
Ifølge pressemeddelelsen fra selvstyret arbejder TikTok på at fjerne klippet. Foto © : Qeqqata Kommunia
Skrevet af Anders Dall
08. september 2020 17:15

Et voldeligt klip deles i øjeblikket via det sociale medie TikTok. Derfor advarer Paarisa forældre om, at deres børn kan blive udsat for ubehagelige videoklip via sociale medier som TikTok, Facebook og Instagram. Det oplyser selvstyret i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Qeqqata Kommunia: Pas på ubehagelige og ulovlige videoer på TikTok

Paarisa er en enhed i selvstyret, som hører under styrelsen for forebyggelse og sociale forhold. Den opfordrer forældre til at tage en snak med deres børn i tilfælde af, at de har set videoklippet og tale om brugen af sociale medier generelt. 

Hvad er TikTok? 

TikTok er en populær og gratis app, hvor man kan lave små film. Man filmer sig selv, imens man mimer til musik. Den lille musikvideo kan vare fra tre til 15 sekunder. Filmen deler man på TikTok, hvor følgere, fans og andre brugere kan kommentere og ”like” den lille film.

 
Man skal være fyldt 13 år for at blive bruger af TikTok, men børn under 13 år kan blive brugere med deres forældres tilladelse.
 
Der er over 800 millioner brugere på verdensplan og der regnes med at blive flere, da den er blevet så populær.

 

Kilde: Qeqqata Kommunia

Ifølge pressemeddelelsen arbejder TikTok på at fjerne klippet.

I april i år delte en bruger fra Grønland en video på netop TikTok om sin forberedelse til selvmord. Personen begik efterfølgende selvmord. 

Hændelsen fik dengang Qeqqata Kommunia til at komme med en guide til forældre omkring børns brug af TikTok.

Den guide kan du finde her.

Har du brug for hjælp eller behov for at tale med nogen kan du kontakte Tusaannga på tlf. 801180 eller via SMS 1899.