Paamiut vil også være turistby

Paamiut skal have sine produkter til turisme klar inden september. Naturen kommer til at spille en vigtig rolle i turistudviklingen.
Skrevet af Noah Mølgaard
18. august 2011 12:40

Paamiut har et moderne hotel og flere indkvarteringsmuligheder. Alligevel har byen stortset ingen turisme. Men det skal der laves om på, oplyser Kommuneqarfik Sermersooq på sin hjemmeside.

Erhvervsudviklingsafdelingen i Kommuneqarfik Sermersooq er i Paamiut i disse dage for at finpudse byens officielle program for turismen. Det er planen at Paamiuts muligheder indenfor turismen bliver fremlagt under Vestnorden Travel Mart på Færøerne i midten af september.

Der har været afholdt borgermøder og den lokale befolkning har haft mulighed for at komme med deres input til fremtidig satsning på turismen.

- Vi har i erkendelse af manglen på en passager godkendt båd koncentreret indsatsen omkring produkter der kan udvikles på det som byen kan tilbyde – og ikke mindst hvad den omgivne natur kan tilbyde turisten, siger fagchef for erhvervsudvikling Marie Fleischer til Kommunens hjemmeside.

Hun er sammen med turismekonsulent Helga Lorentzen ved at udforme Paamiuts officielle program for udvikling indenfor turismen.