P3 stiller ind på fordomme om grønlændere

Når grønlænderne er hjemme i mørket sidder de og spiser rå sællever hele dagen, og hvis de er i Danmark er de som regel fulde – gerne i nærheden af Christianshavns Torv. Sådan lyder optakten til en radioudsendelse på P3 der stiller ind på danskernes fordomme om grønlændere.

Fordomsfrekvensen lyder navnet på radioudsendelsen, som på lørdag vil tage fat i danskernes fordomme overfor grønlænderne, og som ifølge P3 nok er den befolkningsgruppe, som danskerne har flest fordomme overfor.

- Hver uge kaster vi os ud i et nyt tema, og det bliver uden løftede pegefingre. Til gengæld giver ugens gæst et personligt indblik i sin fordomsfyldte verden. Du får mulighed for at åbne op for dit eget personlige fordomskammer i 2 timer. Og så ser vi, hvad der holder stik, og hvad der er helt hen i vejret lyder det fra Rebecca Svensson fra Fordomsfrekvensen.

Hun har inviteret skuespiller Nukaaka Coster-Waldau og hendes søster Maja Moztfeldt-Haarh i studiet til at teste disse fordomme. Og de kan allerede begynde at smøge ærmerne op, for det vælter ind med bidrag fra lytterne.

”Grønlændere er tykke, og de går i grimt tøj”, lyder således et af de bidrag, som Nukaaka Coster-Waldau skal forholde sig til.

Men der er også enkelte guldkorn at finde blandt de mindre flatterende ytringer om grønlænderne:

- Jeg syntes at hele artiklen og det kommende program er gjort til skamme. Jeg har selv arbejdet i Grønland og været i næsten hver en by/bygd, det var en fantastisk tid og fantastisk sted og være, lyder det blandt andet fra en af læserne.

Dermed er der lagt op til en livlig debat når Fordsomsfrekvensen stiller ind på danskerne fordomme om grønlændere. Udsendelsen bliver sendt hver lørdag klokken 14-16 (dansk tid).

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt