På lørdag gentager Neriuffik den årlige landsindsamling

Der er brug for penge i den grønlandske pendant til Kræftens Bekæmpelse, Neriuffik, fortæller organisationens formand.
Skrevet af Malu Pedersen
05. marts 2015 11:39

Legater til kræftramte, pjecer om den livstruende sygdom og en ny rådgivningslinje er blot nogle af projekterne, som skal finansieres gennem landsindsamlingen:

- Det er aldrig til at forudse, hvor meget man kan samle ind. Vi blev meget glade sidste år. Vi håber, at vores medborgere her i landet har forstået vores frivillige arbejde med at støtte de kræftramte, siger Neriuffiks formand, Sara J. Brandt.

Læs også Neriuffik: Nu kan vi støtte flere

Sidste år blev der samlet knap 2,5 millioner kroner. Neriuffik håber, at borgerne vil være lige så gavmilde i år, for der er rift om de penge, der bliver samlet ind.

Landsforeningen uddeler årligt legater på 3000 kroner til hver kræftramte i Grønland. Der er udgivet grønlandsksprogede pjecer om kræft. Og så uddannes der samtalepartnere til de kræftramte. Men initiativerne stopper ikke her.

- Siden sidste år, har vi arbejdet på at få en telefonlinje, som man kan ringe til, og den er lige på trapperne. Vi har i samarbejde med Tele fået et nummer, og vi har ansat en til at rådgive til dem, der ringer ind. Samtidig er vi i gang med at arbejde på at få lavet en rådgivningscenter i Nuuk i samarbejde med Realdania i Danmark, det fortæller Neriuffiks landsformand, Sara J. Brandt.

Grønlands universitet, Ilisimatusarfik, lægger hus til landsindsamlingen, der bliver sendt direkte på KNR tv på lørdag fra kl. 20.