Overvældet Ann Andreasen: Det er helt fantastisk!

Det var en overvældet Ann Andreasen, der modtog P2-prisen som Årets Ildsjæl torsdag aften.
Foto © : Foto: Fra DR
Skrevet af Karsten Sommer
15. februar 2019 09:29

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er fantastisk.

Sådan lyder reaktionen fra Ann Andreasen, der siden midten af 1980'erne har arbejdet på Børnehjemmet i Uummannaq, hvor hun også har været forstander i snart 30 år. 

Hun blev indstillet til P2-prisen som Årets Ildsjæl, fordi hun lader musik være en stor del af det pædagogiske arbejde med børnene på børnehjemmet.

Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige, for det er gået så stærkt, fra jeg blev indstillet, og til jeg fik prisen. Jeg havde ikke regnet med at få prisen, men jeg er meget taknemmelig, siger Ann Andreasen til KNR.

Hvorfor har du valgt at gøre musikken til en så vigtig del af det socialpædagogiske arbejde på børnehjemmet?

- Jeg tror, at ungerne selv har været med til det. Jeg tror, at Grønland i det hele taget har en stor musikarv. Den arver børnene også, for børn ser tv og hører radio. Det tror jeg, inspirerer dem, og så er det så vigtigt, at man har nogle, der hjælper dem. Vi har haft så mange fantastiske musikere og lærere.

- Jeg har også hørt - ikke kun fra børnene men også andre - at musikken har reddet deres liv.

LÆS OGSÅ Ann Andreasen er Årets Ildsjæl

Hvad kan du/I bruge den hæder til nu?

- Jeg håber bare, at vi bliver mere opmærksomme på, at unge mennesker har brug for varme hænder og voksne. Og at de kan komme rigtig langt i ungdommen, hvis de voksne interesserer sig for, hvad børnene laver. Det er meget meget vigtigt.