Overvågning med fly uden pilot

Forsvarsministeren mener at droner - altså førerløse fly - vil være oplagte at bruge til at overvåge Grønland med. Der kom frem under det samråd på Christiansborg, som Folketingets forsvarsudvalg havde indkaldt ministeren til i dag. Emnet var Forsvarets kapaciteter i Grønland og Arktis.

De Konservatives forsvarsordfører og tidligere udenrigsminister Lene Espersen ser en øget udfordring i at sikre Kongerigets interesser. Og i den forbindelse vil hun gerne vide:

- Hvad har man tænkt sig at gøre fx mht. droner? For det er i hvert fald en af de måder, hvorpå man kan få en bedre overvågning af hele området og have lidt bedre styr på, hvad der foregår deroppe og også hvad det er for nogle skibe, der sejler i området, lød spørgsmålet fra Lene Espersen til forsvarsminister Nick Hækkerup.

Også Venstres Kristian Pihl Lorentzen mener de førerløse fly er et interessant bud på, hvordan man både sikrer kongerigets og de allieredes interesser - heunder USA's, når råstofudvindingen i Grønland går i gang.

Og Forsvarministeren er enig med udvalgsmedlemmerne:

- Jeg synes det er noget, vi i forsvarsforligskredsen passende kunne beslutte os for at fokusere på. Men min egen personlige holdning er at alt andet lige må droner indeholde nogle af de evner, som vil kunnne være relevante, nemlig at kunne holde sig flyvende i meget lang tid tiul en relativ billig omkostning og dermed kunne overvåge et meget stort geografisk område. Så jeg synes også i denne sammenhæng at droner ville være en relevant og rigtig kapacitet for Danmark at kigge på, sagde forsvarsminister Nick Hækkerup under samrådet i dag.

Det danske forsvar har siden 2007 benyttet sig af minidroner i Afghanistan, der bruges til at indsamle efterretninger med. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt