Tunfisk er en forholdsvis ny art i grønlandske farvande. Der skal mere overvågning til, hvis man skal holde øje med udviklingen, lyder det fra Selvstyret.

Overvågning af det arktiske dyre- og planteliv skal styrkes

Der skal være mere overvågning af naturen og samarbejde mellem landene i Arktis, hvis man skal følge med i de ændringer, der sker i dyre- og plantelivet i disse år. Det kom frem på en workshop i sidste uge, oplyser Selvstyret.

Grønlands Naturinstitut i Nuuk har haft besøg af forskere og eksperter fra forskellige lande. De er kommet med forslag til, hvordan overvågningen af den arktiske biodiversitet skal styrkes.

Begrebet biodiversitet dækker over hvor stor variationen er i dyre- og plantelivet.

Og det sker ændringer i den arktiske biodiversitet hurtigt, skriver Departementet for Natur og Miljø i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Arktisk fiskeri går en usikker fremtid i møde

Omkring 50 forskere og oprindelige folks repræsentanter fra forskellige lande i Arktis var i sidste uge i Nuuk for at være med til en workshop om biodiversitet i Arktis. De diskuterede blandt andet de ændringer, de ser i naturen og havmiljøet i deres arktiske hjemlande.

Ændringerne sker hurtigt

Deltagerne var nemlig enige om, at ændringerne i dyrelivet og naturen i Arktis sker hurtigt, og det er derfor vigtigt at styrke overvågningen og samarbejdet. Det skriver Naturinstituttet, som var vært for arrangementet sammen med Departementet for Natur og Miljø og arbejdsgruppen for arktisk biodiversitet CAFF (Conservation of Arctic Flora and Fauna).

- Det er blevet vanskeligere at fange en række af de dyr den arktiske befolkning lever af, havisen forsvinder, arktiske arter flytter nordover og arter fra syden indvandrer. Den arktiske biodiversitet og de økologiske systemer er ifølge forskerne på randen af en stort skift, skriver Naturinstituttet og fortsætter:

- Det er derfor vigtigt med videnskabelig rådgivning om, hvad der sker, så befolkningen i Arktis kan forholde sig til ændringerne.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt