Foto: Kommuneqarfik Sermersooq

Overskud vækker glæde hos Sermersooq

Da Kommuneqarfik Sermersooq lagde budget for 2014 var det med en forventning om at komme ud af året med et overskud på 3 mio. kr. Men det blev i stedet til et overskud på 28 mio. kr. Og det vækker selvklart stor glæde hos borgmester Asii Chemnitz Narup.

- Som de fleste husker, var 2014 et meget hårdt og svært år for os i kommunalbestyrelsen i Kommunaqarfik Sermersooq. I marts kom vi under skærpet tilsyn, så vi skulle træffe en lang række meget svære beslutninger.

- Den opgave tog vi enormt seriøst, så vi lavede en lang række opstramninger, der har ført til nogle gode resultater. Det er jeg rigtigt glad for, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup, til KNR.

Efter kommunen blev sat under skærpet af tilsyn af departementet for finanser, iværksatte kommunalbestyrelsen sidste år flere økonomiske opstramninger.

 

Har ikke sparet for meget

Blandt andet gennemførte de nedskæringer på skole- og velfærdsområdet samt afskedigede 47 medarbejdere i kommunen - et tal, der dog oprindeligt var planlagt til at være 75 medarbejdere.

Læs også Sparekuren er indledt i Sermersooq

Derudover indførte kommunen også et krav om direktørgodkendelse af alle indkøb over 10.000 kroner.

Og det er blandt andre de tiltag, der har ført til storkommunens store overskud.

Men at overskuddet er større end forventet betyder ikke, at man har sparet for meget, understreger borgmesteren:

- Nej. Altså, det at komme under skærpet tilsyn fra de centrale myndigheder er meget alvorligt, siger Asii Chemnitz Narup.

 

Årsregnskab til revision
- I vores økonomiske politik, så besluttede vi jo at have 25 millioner i overskud de næste 5 år for at konsolidere vores økonomiske situation. Og det har vi nu nået. Og det har vi ikke kunne komme udenom, uden at træffe nogen rigtigt svære beslutninger. Vi skal tænke lidt mere langsigtet end fra år til år, siger hun.

Læs også Sermersooq på ret kurs

Måske af den årsag planlægger Asii Chemnitz Narup heller ikke, at det overraskende store overskud skal gå til ekstra forkælelse af kommunens borgere.

 - Det er så et overskud, og det stemmer fuldstændigt overens med vores økonomiske politik, hvor vi har sagt, at vi skal have 25 millioner om året i overskud i de kommende år for at konsolidere og gøre vores økonomiske fundament stærkt. Det er vi nødt til at arbejde med, og de (pengene, red.) står der rigtigt godt, sagde Asii Chemitz Narup.

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq besluttede på sit møde i sidste uge at sende årsregnskabet for 2014 til revision.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!