Otte nye smittede: Vuggestue i Aasiaat lukker

Der er onsdag fundet syv nye smittede i Aasiaat og en i Upernavik. I Aasiaat lukkes der en vuggestue midlertidig, fordi et barns forældre er konstateret smittede.
Fem af de nye smittede er fra samme husstand, skriver Selvstyret i en pressemeddelelse. Foto © : Christiansen Søren
Skrevet af Malik Brøns
29. juli 2021 10:49

Der er fundet en ny smittede person i Upernavik, hvor der i forvejen var otte smittede.

Den smittede person har været i nærkontakt til en allerede kendt smittet, og var derfor i karantæne mens der blev testet.

I Aasiaat er der syv nye smittede. Der var fire i forvejen, hvilket bringer smittetallet i byen på 11.

LÆS OGSÅ Coronarestriktioner fortsætter kun i Upernavik og Aasiaat

Fem af de nye smittede er fra samme husstand, skriver Selvstyret i en pressemeddelelse.

Ifølge Selvstyret, afleverede de deres yngste barn i en vuggestue i Aasiaat, hvorefter de smittede begyndte at udvise symptomerne for covid-19 natten til torsdag. Det betyder, at vuggestuen nu er lukket.

- Som en sikkerhedsforanstaltning er der derfor taget kontakt til kommunen, for at sikre lukning af vuggestuen, samt at informere forældre med børn i vuggestuen om situationen, skriver Selvstyret.

Smitteopsporing

I forbindelse med de nye tilfælde i Upernavik og Aasiaat er alle smittede sat i hjemmeisolation, og smitteopsporingen er godt i gang. Nære kontakter til de smittede vil modtage telefonisk henvendelse fra Coronasekretariatet, og blive bedt om at gå i 7 dages karantæne, efterfulgt af en test på 7. dagen.

- Nærkontakter skal være særligt opmærksomme på, om de får symptomer på COVID-19, til og med 14 dage efter, de har være i kontakt med den smittede person. Man skal fortsat udvise forsigtighed og være opmærksom på symptomer, selvom ens test på 7. dagen er negativ.