Orlas nye bedrift: Løb 1.000 kilometer på en måned

Orla Isaksen Mølgaard løb 600 kilometer på en måned sidste år. I år udfordrede han sig selv.

Orla Isaksen Mølgaard har i løbet af maj løbet lige så langt, som der fra Nuuk til nord for Upernavik.

Mere præcist har han løbet 1.000 kilometer.

I går aftes kom han i mål i Kolonihavnen i Nuuk, hvor venner og familie ventede med flag og jubel. Og det fejrede han med en dukkert i det iskolde vand sammen med sin løbekammerat Mika Lyberth, der har løbet 500 kilometer i løbet af den seneste måned.

- Jeg følte mig mere og mere lettet, da jeg nærmede 1.000 kilometer, siger Orla Isaksen Mølgaard, da KNR mødte ham i Kolonihavnen.

- For jeg var træt af at løbe, og måneden har været hård for mig.

LÆS OGSÅ Bedrift: Orla har løbet 600 kilometer i maj

Sidste år løb han 600 kilometer i maj. Det svarer til fra Nuuk til nord for Ilulissat. Men i år skruede han op for ambitionerne. 

- Det var lettere, end jeg havde frygtet. Jeg er heldigvis sluppet for skavanker under forløbet. Men det var psykisk hårdt, fortæller Orla Isaksen Mølgaard.

Men hvorfor i alverden løbe 1.000 kilometer på én måned?

Det er der egentlig heller ikke nogen grund til - Orla vil bare gerne udfordre sig selv, siger han. 

Utallige løbere kæmper med psyken, når målet føles langt væk under langdistanceløb. Og Orlas løb er da også usædvanligt langt.

Følte du, at målet var langt væk?

- Jeg undgår, at tænke på mit mål på 1.000 kilometer, når jeg løber. Jeg har fokus på mit mål for dagen og prøver virkelig at undgå at blive utålmodig, siger han.

Om han vil løbe 600 eller 1.000 kilometer igen, ved han ikke. Han har nemlig ikke sat sig nye mål og vil koncentrere sig om at hvile sine løbeben i de kommende dage.