Organisationer skælder fiskere ud

SIK´s Jess G. Berthelsen og GA´s Henrik Leth, er i dag enige i en skarp kritik, efter Nuuks lokalafdeling under fisker- og fangerorganisationen KNAPK har opfordret til havneblokader landet over.
Skrevet af Karsten Sommer
11. november 2011 10:55

Fiskernes opfordringer til aktioner sker i et forsøg på at forhindre vedtagelsen af det nye  fiskerilovsforslag og få Nalaakersuisoq for fiskeri til at trække sig tilbage.

SIKs og GA's organisationsrepræsentanter påpeger, at fiskerne er den gruppe her i landet, som det sidste år har haft den største indtjeningsfremgang.

- Tal fra vores to store fiskerivirksomheder viser, at den samlede indhandling de seneste tolv måneder ligger næsten 150 mio. kroner over niveauet fra året før. Det er en stigning på ca. 33%, skriver Jess G. Berthelsen og Henrik Leth i deres fællesudtalelse.

- I en tid, hvor vi alle må erkende at den grønlandske økonomi er under pres, er tiden ikke inde til egoistiske og usolidariske krav fra en gruppe i samfundet, der generelt ikke er hårdere ramt end andre. Især ikke i forhold til de typiske SIK medlemmer.

- Løsningen på fiskernes problemer er ikke havneblokader, men dialog og samarbejde om den strukturtilpasning, vi alle ved er nødvendig, påpeger Jess G. Berthelsen og Henrik Leth.

- Hvis fiskerne ønsker respekt omkring deres situation, kræver det, at de kan føre en saglig debat og dokumentere deres påstande, frem for at komme med udokumenterede følelsesladede argumenter uden bund i virkeligheden, skriver altså SIK og GA i dag i en fælles udtalelse.

Lokalafdelingen NAPP annoncerede i går, at man ønsker en landsdækkende havneblokade i anledning af, at de stærkt omdiskuterede ændringer i fiskeriloven i begyndelsen af næste uge ventes vedtaget.

KNAPK-formand Leif Fontain har ifølge lokalstationen Nuuk TV ikke ønsket at kommentere sagen, før den har været oppe i foreningens hovedbestyrelse, der mødes søndag.