Foto: Nils Baum, Bureau for Inatsisartut

Ordførere fra Siumut og Demokraterne kritiserede finanslovsforslag

Det blev en noget fredelig start på Inatsisartuts forårssamling.

Der var i lange perioder ganske tomt i salen til debatten om årets vigtigste lovforslag - finansloven. Det virkede næsten som om, at politikerne havde taget fløjlshandskerne på i dag.

- Jeg er meget tilfreds med, at man nu gør et indhug ved at spare 50 millioner kroner om året i Selvstyret, startede Jens Immanuelsen (S) sit indlæg som formand for Finans- og Skatteudvalget.

Men så begyndte Immanuelsen at komme ind på nogle kritikpunkter på vegne af sit parti.

Dårlig ide at spare hos ICC

Hammond-koalitionens forslag om at skære ned i ICC med en million kroner i år lever videre i finanslovsforslaget fra det nye Naalakkersuisut, men det er en dårlig idé at skære i ICC's støtte, mener Jens Immanuelsen.

Sidst nævnte finansordføreren et velkendt valgløfte fra Siumut om, at seniorborgere skal kunne tjene flere penge, samtidig med at de får fuld alderspension udbetalt. Jens Immanuelsen var utilfreds med, at Naalakkersuisut ikke har prioriteret penge til det endnu.

Turisme vigtigt for Grønland

Demokraternes finans- og skattepolitiske ordfører, Tillie Martinussen, roste, at Naalakkersuisut indtil videre afholder sig fra at afsætte penge til et bygge et nyt Inatsisartut.

- Det er et prestigebyggeri, som kun vil være til fordel for os politikere, sagde hun fra talerstolen.

Til gengæld talte Demokraternes finansordfører dunder imod Naalakkersuisuts forslag om at skære 1,5 millioner kroner i turistrådet Visit Greenland, "når turisme er et vigtigt væksthverv for vores land," som hun udtrykte det.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt