Oprydningen på Grønnedal er gået i gang

I juni indgik den danske regering og naalakkersuisut en aftale om at starte oprydningen på Kangilinnguit, Grønnedal. Det arbejde er nu gået i gang, skriver Forsvaret på sin hjemmeside.
Skrevet af Kenneth Elkjær
13. november 2017 13:17

Arbejdet med at fjerne affald og gamle bygninger på det militære anlæg ved Arsuk blev startet i oktober. I første omgang er det en større mængde ikke-farligt affald, der blev lagret i to bygninger, da Forsvaret forlod området i 2014.

Derudover er der blevet 14 containere med jern- og metalskrot og brandbart affald. Containerne vil blive destrueret, da de ikke længere må anvendes til oversøisk transport, skriver Forsvaret om oprydningen.

LÆS OGSÅ Grønnedal igen bemandet

Jernaffaldet fra Kangilinnguit skal på en længere rejse til Aalborg, mens resten af affaldet sendes til Nuuk, hvor det bliver håndteret på Nuuks affaldscenter.

LÆS OGSÅ Løkke lover at rydde op på Grønnedal

Arbejdet med at fjerne affald forventes at være færdig i slutningen af året. Derudover samarbejder Forsvarsministeriet og Kommuneqarfik Sermersooq om en plan for at fjerne de bygninger på flådestationen, der ikke længere benyttes.

1. september i år genåbnede Kangilinnguit.


Image removed.
Containere bliver fjernet fra Grønnedal Foto: Forsvaret


Image removed.
Royal Arctic Line afhenter containere på Grønnedal Foto: Forsvaret