Foto: Tusagassiivik

Oppositionspartierne: Koalitionen støtter arbejde for egen vinding

Naalakkersuisut har hjulpet hinanden med vennetjenester, da de uddelte makrelkvoter til en værdi for 40 millioner kroner, mener oppositionspartierne, Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq

Hvis KNT havde lykkedes med at fiske deres tildelte makrel kvote op, så havde KNT hevet 40 millioner kroner ind, skriver de to oppositionspartier.

Det skal sættes ind i konteksten af, at KNT er et selskab, der kører med et underskud på 4,5 millioner kroner, mener oppositionspartierne.

De hævder også, at generalsekretæren for Siumut, der også er direktør for KNT, har skrevet direkte til departementet for fiskeri, for at fremskynde ansøgningsbehandlingen, da det havde afgørende økonomisk betydning for selskabet.

 

Ikke almindeligt

IA og Partii Naleraq fremhæver, at de ønsker KNT det bedste, men tilføjer, at det ikke er almindeligt, at Naalakkersuisut støtter særligt op om virksomheder som KNT ApS.

- Og det vil sige, at KNT har fået en ekstraordinær støtte af Naalakkersuisut. Koalitionen har lagt ryg til, at der kan arbejdes for egen vinding, og at magten kan misbruges i forhold til samfundets fælles ressourcer, skriver IA og Partii Naleraq.

Læs også IA: Karl-Kristian Kruse har arbejdet for egen vinding

De skriver også, at de undrer sig overkoalitionspartiernes Inatsisartut medlemmers tavshed.

- Hvorfor støtter inatsisartutmedlemmerne for Demokraatit, Atassut og Siumut op omkring det der sker nu? Hvorfor har man ikke ressourcerne til at afværge disse politiske fadæser? Kan det skyldes, at man er undertrykt af lederne og ikke selv er i stand til at stå op og sige sin mening som inatsisartutmedlem?, spekulerer oppositionspartierne.

 

Problematisk

De afslutter deres pressemeddelelse med, at det, der sker nu, er problematisk.

- Vi kan ikke blot ignorere det og lade det passere. Koalitionen må snarest komme ud af busken og tage stilling! Borgerne har ikke stemt på jer med et krav om, at i skal holde sådanne ting skjult for os. Hvis i ikke har accepteret dette er der ikke andet for, end at i må handle på, at der skal være en konsekvens!, skriver oppositionspartierne, IA og Partii Naleraq.

Læs også KNT vil ud af hellefiskeaftale

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt