Operastjerne gav smuk nationaldagskoncert

Torsdag aften kunne interesserede slutte nationaldagen af med en usædvanlig smuk oplevelse i Hans Egede kirken i Nuuk.

Grønlands egen opera sanger Josef Lund Josefsen er i anledning af sit 10 års jubilæum på turné med pianisten Jim Milne og strygeorkester.  De skal i alt afholde hele 17 koncerter undervejs rundt i landet.

LÆS OGSÅ Ny kulturambassadør udnævnt

Det er ikke så tit man har mulighed for at opleve opera i Grønland, men torsdag var der lagt op til en helt særlig oplevelse med Josef Lund Josefsen og gæsteoptræden fra de to islandske operasangerinder Harpa Ósk Björnsdóttir og Jara Hilmarsdóttir samt Nuuks eget nordiske koncertkor.

- Det er altid dejligt og rart at komme tilbage til Grønland og holde koncert det er dejligt, siger Josef Lund Josefsen til KNR.

Repertoiret stod på alt fra klassikere som Akunnerit og Qujavunga til mere traditionelle operaer som Brindisi fra La Traviata af Giuseppe Verdi og Casta Diva som blev sunget af de to islandske sangerinder samt det nordiske koncertkor.

Og der blev sunget så hårene rejste sig på armene og øjne blev blanke hos publikum, der lod sig rive med af de smukke toner.

LÆS OGSÅ Ny juleplade bliver revet væk fra hylderne

Heinrich på scenen

Den grønlandske klassiske sanger Ida Heinrich skulle have været med på scenen, men hård sygdom har gjort, at hun var nødt til at melde fra.

Alligevel blev der ændret lidt i programmet i sidste øjeblik, og Josef kaldte sin ven og kollega på scenen til en smuk duet

-Hun er jo min veninde i så lang tid, og det var hende der opmuntrede mig til, at jeg skal søge ind på den klassiske skole i Reykjavik, siger han.

 Ida var med på Ukiap Seqerna Pukkilisooq, og det var ikke bare hos de to sangere, at følelserne kom til udtryk under sangen om efterårets komme.

LÆS OGSÅ Opera på Grønlandsk

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt