Grønlandske spillere på vej til Nykøbing Falster Håndbold

Nykøbing Falster Håndbolds hold i U-19 ligaen undgår nedlukning med hjælp fra grønlandske spillere, der flytter i begyndelsen af august.
Jakob Larsen
Jakob Larsen er overbevist om en win-win situation, når grønlandske spillere flytter til Nykøbing Falster Håndbold Foto © : Knud Flemming Larsen
Skrevet af Noah Mølgaard
08. juli 2020 06:42

Otte håndboldpiger fra Grønland skal prøve kræfter med dansk håndbold.

Aftalen er kommet i stand gennem samarbejde mellem Grønlands Håndbold Forbund TAAK og Nykøbing Falster Håndbold. Og det hele startede med, at KNR bragte en historie i midten af april om, at Nykøbing Falster Håndbold ønskede at få grønlandske spillere til klubbens U-19 hold, fordi klubben stod til at miste flere spillere.

- Vi må sige, at otte spillere er flere, end vi havde turdet håbe på. Vi er også meget glade for, at Nykøbing Falster Håndbold og uddannelsesinstitutionen CELF har hjulpet med at finde indkvartering og har lavet aftale med den grønlandske spiller Lykke Frank Hansen til at være mentor for de unge spillere, siger formand for TAAK Jørgen Isak Olsen til KNR.

LÆS OGSÅ Nykøbing Falster Håndbold vil have flere grønlandske spillere

Seks ud af de otte spillere har alderen til at spille i U-19, mens de øvrige starter med at træne i 2. division for seniorer. Flere håndboldpiger har deres kærester med, hvor tre er fodboldspillere og en også er håndboldspiller.

Godt for begge parter

- Det bliver en win-win situation for alle. Nykøbing Falster Håndbolds U-19 hold kan fortsætte i U-19 og grønlandske spillere får mulighed for at udvikle sig som spillere. Nu skal spillerne udvikles over en periode og flere har potentiale til at blive ligaspillere om et par år, siger Jakob Larsen, der er træner for Nykøbing Falster Håndbolds senior ligahold.

Den grønlandske landstræner Johannes Groth har stået for dialogen med Nykøbing Falster Håndbold. Han venter også med spænding på næste skridt for de grønlandske spillere.

- Samtlige håndboldpiger, der flytter til Nykøbing Falster Håndbold, er i bruttotruppen på landsholdet. De får gode muligheder for at udvikle sig som spillere og kommer på hold, hvor der er konkurrence om pladserne, siger Johannes Groth.

LÆS OGSÅ Flere grønlandske spillere på vej til Nykøbing Falster Håndbold

Samtlige spillere bliver ikke placeret på samme hold.

- Vi har flere hold i Nykøbing Falster Håndbold. Nogle spillere bliver formentlig placeret på U-19 ligaholdet, mens de øvrige skal starte i vores senior 2. divisionshold. Der er som sagt nogle spillere, der har potentiale til at blive ligaspillere om et par år. De kan muligvis få mulighed for at prøvetræne på vores ligahold, siger Jakob Larsen.