Omfattende forurening fra boreplatforme

Udslip af olie og gas fra Olieboreplatformene i den britiske del af Nordsøen sker i gennemsnit en gang om ugen, og antallet er så stort, at det underminerer olieselskabernes troværdighed og løfter om at gøre alt for at beskytte miljøet mod udslippene. Det skriver den britiske avis The Guardian, der har fået fået indsigt i myndighedernes liste over udslip i 2009 og 2010.
Skrevet af Karsten Sommer
06. juli 2011 07:13

Giganten Shell er blandt de værste. Også det danske Maersk Oil er med på listen.

Opgørelsen svækker den britiske regerings troværdighed i dens opbakning til olieindustriens hede drømme om at få lov til at bore efter olie i de arktiske områder, skriver The Guardian.

Den britiske energiminister Charles Hendry har således udtalt officiel støtte til selskabet Cairn Energys forhåbninger om at lede efter olie ud for Grønlands kyster.

Mnisterens argument var, at det skal Cairn have lov til, så længe selskabet efterlever de "robuste" britiske krav om sikkerhed. En sikkerhed, som ifølge The Guardian ikke er meget værd, når man ser på antallet af udslip i Nordsøen.

Shell forsøger også at få lov til at bore efter nye olie- og gasforekomster i det arktiske område.

Mærsk Oil havde også adskillige udslip i 2009 og 2010. Ifølge The Guardian rapporterede Mærsk Oil om fem udslip fra en enkelt platform i de to år.