Ofre for corona i Wuhan ønsker retsopgør med ledere

Familier kæmper for at få et retsopgør i stand mod myndighederne, fordi de ikke slog alarm om coronasmitte.
Familierne siger, at den lokale regering i Wuhan og provinsregeringen i Hubei forsøgte at skjule udbruddet af den farlige virus. Foto © : Hector Retamal/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
17. september 2020 15:17

I den kinesiske storby Wuhan kæmper familier for at få et retsopgør i stand mod myndighederne, fordi de ikke slog alarm og udsendte advarsler, da covid-19-epidemien brød ud før nytår.

Familierne siger, at den lokale regering i Wuhan og provinsregeringen i Hubei forsøgte at skjule udbruddet af den farlige virus. Fordi der ikke blev slået alarm og udsendt advarsler fik covid-19-udbruddet lov til at eksplodere og komme helt ud af kontrol.

LÆS OGSÅ Kina indrømmer problemer i håndtering af coronavirus

Pensionisten Zhong Hanneng, som mistede sin søn i februar, da han blev smittet med coronavirus, siger, at hun kæmper sammen med andre familier, der har mistet familiemedlemmer, for at få startet en retssag mod det lokale styre.

Hun siger, at de lokale myndigheder var skyld i hendes søns død.

Der er blevet rejst mindst fem søgsmål i forbindelse med coronavirussen ved en domstol i Wuhan. Det siger Zhang Hai, hvis far døde efter at være blevet smittet.

Zhang Hai er blevet en form for talsmand for sagsøgerne, som hver især kræver op mod 1,9 millioner kroner i erstatning og en offentlig undskyldning.