Nyvalgt bliver Venstres nye arktisordfører

Venstres grønlandsordfører Christoffer Aagaard Melson overtager Kristian Jensens post som arktisordfører.
Christoffer Aagaard Melson er 35 år og blev første gang valgt til Folketinget ved det seneste folketingsvalg i juni 2019. Foto © : Venstre
03. februar 2020 10:06

Partiet Venstre har udpeget en ny arktisordfører. Valget er faldet på den nyvalgte Christoffer Aagaard Melson, skriver Ritzau.

- Jeg er stolt over tilliden og glæder mig til den nye spændende opgave. Blandt andet stormagternes stigende interesse og klimaforandringerne gør, at spørgsmålene om Arktis har fået meget større fokus de seneste år.

- I 2020 står vi også foran et vigtigt arbejde med at udarbejde en ny Arktis-strategi, skriver han på Facebook.

Ordførerposten skulle skifte hænder efter den tidligere næstformand i Venstre Kristian Jensen fik frataget alle sine poster for Venstre i Folketinget.

LÆS OGSÅ Venstres Kristian Jensen fyret som arktisordfører

Den officielle forklaring lød, at Kristian Jensen havde udbasuneret sine egne tanker om at samarbejde over midten i dansk politik uden at have forhørt sig i Venstre først.

Christoffer Aagaard Melson, der er Venstres grønlandsordfører, overtager også posterne i Den Arktiske Delegation og Grønlandsudvalget.

Christoffer Aagaard Melson er 35 år og blev første gang valgt til Folketinget ved det seneste folketingsvalg i juni 2019.