Foto: Visit Greenland/Madeleine Glindorf

Nyt rekord-resultat for Hotel Arctic

Hotel Arctic kom ud af 2015 med et historisk godt resultat, og derfor var der heller ikke overraskende tilfredshed på den netop afholdte generalforsamling.

Årsresultat før skat blev med 3,4 millioner kroner - det hidtil bedste nogensinde, skriver administrerende direktør Erik Bjerregaard i en pressemeddelelse.

Den postive udvikling bunder primært i, at der generelt set bare er flere turister, som lægger vejen forbi Ilulissat. Antallet overnattende turister er vokset med 62 procent i tidsrummet 2011 til 2015 og med en særlig høj vækst i 2015, anfører Bjerregaard.

Der har i en periode været udfordringer med, at sæsonen i Ilulissat har været kort, og derfor glæder det også hoteldirektøren, at der især har været vækst i de såkaldte lavsæsoner, nemlig op til juni måned og igen fra oktober måned.

Læs også Ilulissat-hotel snart uden lavsæson

Det er ikke mindst en aktiv markedsføring og nye flyruter der har muliggjort denne vækst, som sætter sit præg på byen.

- Nye nationaliteter er især via Island blevet synlige i bybilledet, særligt er der forventninger til flere turister fra Asien og USA takket været tiltag fra Visit Greenlands side, lyder det fra Erik Bjerregaard, som forventer yderligere vækst i takt med nye flyruter.

Fra 1. juni tager Hotel Arctic fem nye hotelværelser i brug, hvilket bringer antallet af værelser sammen med igloerne i højsæsonen op på 95 enheder.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt