Nyt mineralfund giver bedre grundlag for aluminiumssmelter

I bunden af Itilleq Fjorden er der fundet store forekomster af anorthosit, og det giver optimisme hos de folkevalgte i Qeqqata Kommunia. Både borgmesteren og formanden for råstofudvalget håber på at det nye fund kan føre til bygningen af en aluminiumssmelter. Anorthosit er et mineral som indeholder alumina, silicium og calcium.
Skrevet af Peter Troelsen
09. oktober 2013 10:21

Den nye forekomst vil gøre tingene meget lettere, så man ikke skal hente råmateriale langt væk fra Grønland, men i stedet kan være selvforsynende med råstoffer til aluminiumsproduktion. Desuden vil energien fra vandkraftværkerne gøre produktionen langt mere miljøvenlig end andre aluminiumsproduktioner.

Borgmester Herman Berthelsen og formanden for råstof- og infrastrukturudvalget Gedion Lyberth håber på en smelter i nærheden af Maniitsoq. Hudson Resources, der har gjort det store fund af anorthosit, knokler nu med at få lavet en ansøgning til Råstofstyrelsen, så de kan få etableret en mine i området. Det forventes at det vil generere i omegnen af 25 arbejdspladser i minen.