Nyt kursuskoncept i forebyggelse af selvmord

Alle kan gøre en forskel, når det handler om at forebygge selvmord. Det er udgangspunktet for ASIST kurset som Departementet for Sundhed afprøver i Nuuk i dagene 11. - 13. oktober.
Foto © : Ashley Rose/Flickr Cratice Commons
Skrevet af Karsten Sommer
09. oktober 2015 11:05

ASIST - som både betyder "at hjælpe" men som også udgør forbogstaverne i det engelsksprogede kursuskoncept "Applied Suicide Intervention Skills Training" er udviklet af LivingWorks i Canada og som regnes blandt de førende uddannelser i verden inden for selvmordsforebyggelse.

- Vi har alle mulighed for at gribe ind over for selvmord. Det handler i høj grad om at række ud og at turde spørge, når vi møder et menneske, som har det svært, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Doris Jakobsen:

- Når ASIST kurset er udbredt i hele landet, kan vi tilbyde befolkningen helt konkrete redskaber til at deltage aktivt i forebyggelsen af selvmord. Jeg håber, at mange på sigt vil tage i mod dette tilbud, appelerer Doris Jakobsen.

ASIST er målrettet kompetencetræning i at forebygge selvmord. Kurset giver effektive redskaber til at kunne gribe ind før et selvmord, og hjælper til at danne lokale netværk i forhold til selvmordsforebyggelsen.
ASIST egner sig til alle over 16 år, uanset baggrund og erfaringer, som har ressourcer og er motiveret for at yde førstehjælp til selvmordstruede.