Nyt kapitel i Grønlands politihistorie

Det første hold studerende på politiskolens nye basisuddannelse i Grønland havde første skoledag i går. Dermed begyndte et nyt kapitel i Grønlands Politis historie.
Rigspolitiet
Foto © : Rigspolitiet
22. september 2016 12:30

Den nye uddannelse er magen til den nye toårige politibasisuddannelse i Danmark. Dog har den grønlandske version fået tilsat nogle ekstra elementer, som er særlige for politiets arbejde i Grønland.

De grønlandske elementer er blandt andet eftersøgninger (SAR - Search and Rescue) og ekstra uddannelse i håndtering af selvmord, vold og sædelighedsforbrydelser, som er nogle af de sager, som man ofte bliver konfronteret med i dagligdagen som politibetjent i Grønland, forklarer stabschef i Grønlands Politi, Lars Kirkegaard.

- Det sker for at ruste de studerende til hverdagen som politibetjent i det grønlandske samfund (...) På tværs af uddannelsens forskellige fag skal de lære, hvordan de håndterer at komme ud til en given kompliceret situation og at løse den bedst muligt alt efter omstændighederne, fortæller Lars Kirkegaard, stabschef i Grønlands Politi.

Efter at de nye politistuderende har afsluttet den toårige basisuddannelse, kan de kalde sig politibetjente, men de skal fortsat udvikle deres kompetencer gennem et obligatorisk efter- og videreuddannelsesforløb, hvilket også giver dem mulighed for at blive specialiseret inden for de forskellige arbejdsområder i politiet.