Nyt hjem giver ro i sjælen til tsunamiofre

I to år har Knud Peter Jensen og Sikkersoq Jensen boet midlertidigt efter tsunamiens fatale ødelæggelser i 2017. I går fik de nøglen til deres nye hjem.

I dag har Knud Peter Jensen, hans kæreste Sikkersoq Jensen og deres et-årige søn fået nøglerne til deres nye hjem i Saattut.

De har boet midlertidigt flere forskellige steder i de seneste to år, efter tsunamien i Karratfjorden 17. juni 2017 og den efterfølgende fare for yderligere flodbølger har gjort deres hjem i Illorsuit ubeboeligt.

At den lille familie nu kan flytte ind i deres nye hjem, giver ro.

LÆS OGSÅ De første tsunamiofre flytter ind i nye boliger

- Det giver os megen ro i sjælen. Jeg blev meget glad, da fik en opringning med besked om, at vi skulle have nøglen udleveret i dag. Det gav mig en følelse af, at nu skal jeg hjem, siger Knud Peter Jensen.

Han var dog ked af at forlade Illorsuit, som han stadig har et helt særligt forhold til.

- Jeg voksede op i Illorsuit og er hele tiden bevidst om, at jeg hører til der. Jeg har aldrig haft lyst til at forlade stedet, fordi det er mit barndomshjem, siger Knud Peter Jensen.

Valget faldt på Saattut

Knud og Sikkersoq er blandt de 174 personer, som pludselig blev hjemløse, efter at myndighederne vurderede, at beboerne ikke kunne flytte tilbage til Illorsuit og Nuugaatsiaq efter flodbølgen.

Borgerne har selv kunnet give ønsker til, hvor de ville bo henne i fremtiden, og for kæresteparret faldt valget på Saattut.

- For os er det spændende, fordi det er første gang, vi skal prøve at bo i Saattut. Grunden til valget af Saattut er, at Saattut minder om vores tidligere bygd Illorsuit, med hensyn til hvordan og hvornår havet fryser til og til, og hvordan efteråret og sommeren udvikler sig, siger Knud Peter Jensen.

LÆS OGSÅ Erstatningsboliger til tsunamiofre bliver ikke klar til tiden

Knud og Sikkersoq er de første, som flytter ind i de nye boliger, der bliver bygget til de berørte af tsunamien.

Selvstyret bygger i alt 40 boliger til de 174 personer, hvor to altså nu står klar i Saattut. Projektet var planlagt til at være færdigt i foråret, men blev udskudt på grund af fejl i byggeriet af husene.

Og det har kæresteparret bekymret sig over i deres midlertidige boligsituation.

- Kun forsinkelsen har været årsag til utålmodighed over, hvornår arbejdet blev færdigt, siger Knud Peter Jensen.

Hele projektet med at bygge de 40 boliger har kostet Selvstyret omkring 110 millioner kroner, der nu har overdraget boligerne til Avannaata Kommunia, som fremover udlejer boligerne.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt