Foto: Paarnaq Hansen/KNR

Nyt forskningscenter fokuserer på børn og unge

Der er stor fokus på børn og unge i Grønland, men der er ikke ét sted, hvor man kan finde det samlede forskningsmateriale. Det bliver der nu lavet om på.

Grønland får nu sit allerførste forskningscenter for børn, unge og familier. Ilisimatusarfik åbner nemlig BUFFI, Center for Børne-, Ungdoms- og Familieforskning ved Ilisimatusarfik.

-  Vi har jo mange forskere, der sidder og skriver artikler rundt omkring, og deres forskning kan være svær at finde, fordi den er ikke lige er noget, man falder over. Så skal man vide det lidt på forhånd. Hvis man kommer til os, vil man ligesom komme til et univers af børne, unge og familier og den forskning, der har været omkring det, siger lektor og centerleder Jette Rygaard til KNR.

Læs også Ilisimatusarfik søsætter ny strategi

Nogle gange kan forskernes resultater nærmest forsvinde ude i det blå, fordi resultaterne kan være svære at finde, men med BUFFI er håbet, at forskningsmaterialet bliver lettere at finde og derfor bliver brugt mere af samfundet, siger Jette Rygaard.

- Da vil vi gerne sætte fokus på de her ting, sådan så det, vi alligevel arbejder med, kommer lidt mere frem i lyset. Og så vores resultater kunne komme ud og blive brugt i samfundet. Det kunne vi rigtig godt tænke os. 

Læs også Rektor vil have naturvidenskab på Ilisimatusarfik

Centeret vil også hjælpe de studerende, hvis de for eksempel har behov for at finde en bestemt artikel. Med BUFFI vil det fremover være lettere at finde vej til lige præcis den viden, man efterspørger.

- Et lille håndbibliotek, hvor man kan sætte sig ind og arbejde og kigge på, hvad der er lavet, og få inspiration. Og hvis man lige mangler en vinkel på et eller andet, så vil man kunne finde en artikel om det der, som man kan tage en kopi af, siger Jette Rygaard.

Center for Børne-, Ungdoms- og Familieforskning, BUFFI, holder officiel åbning på Ilimmarfik onsdag den 25. november klokken 15. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl