Nyt behandlingscenter for alkoholmisbrug på vej i Nunavik

Alkoholisme er et stort problem i Nunavik og det er dyrt for samfundet. Derfor skal der etableres et stort nyt behandlingscenter i Kuujjuaq.
18. februar 2018 16:07

Statistikkerne er meget kedelige i Nunavik. Der er tre gange så mange dødsfald som følge af alkoholmisbrug som andre steder i provinsen Quebec, og fire gange så mange unge, for det meste mænd, som bliver fængslet og er involveret i kriminelle aktiviteter.

Og samtidig begår 11 gange så mange unge mennesker mellem 14-22 år selvmord i forhold til unge canadiere fra andre provinser.

LÆS OGSÅ Fokus på selvmordsforebyggelse i Nunavik

Det menes, at mange af disse triste tal skyldes alkohol, og at det er nødvendig med intens alkoholbehandling.

Behandlingscentret Isuarsivik har allerede arbejdet i 20 år i Kuujjuaq, men har kun plads til ni personer af gangen. Derfor har centrets leder Dave Forrest sammen med Kuujjuaqs borgmester, Tunu Napartuk, indledt en stor fundraising kampagne i Ottawa. 

De ønsker at udbygge centret, så der bliver plads til 22 personer, nogen med familier.

LÆS OGSÅ Sundhedsundersøgelse i Nunavik er nu afsluttet

Det er dyrt og vil koste omkring 150 millioner kroner, at få et sådant center i Kuujjuaq.

Men som Dave Forrest udtaler til KNR Nyheder:

- Vi ved, at det er mange penge, men det er endnu dyrere ikke at gøre noget. Det koster over det dobbelte hvert år i tabt arbejdsfortjeneste, fængsels- og hospitalsophold, vold og mentale sygdomme foruden menneskelige tragedier.

LÆS OGSÅ Katastrofal boligmangel i Nunavik

Deres strategi er at bede de industrier og forretninger, der arbejder i Nunavik om at støtte centret, for som de siger, så er den bedste investering i Nunavik, at investere i nunavimmiut.

Indtil nu har de allerede rejst over 30 millioner kroner, og de er fuldt ud overbevist om, at det vil lykkes dem at rejse resten til det nye behandlingscenter.