Her i Grønland er coronapasset ikke blevet forkortet ligesom i Danmark, men fordi det er et dansk coronapas, så kan dit coronapas vise, at det ikke længere er gyldigt. Foto: Malik Brøns / KNR

Nye regler i Danmark betyder udløbet coronapas

For nogen af os viser coronapasset, at det ikke længere er gyldigt. Nye regler i Danmark betyder, at hvis det er mere end fem måneder siden, at du fik dit andet vaccinestik, kan passet være udløbet.

For mange af os i Grønland er der nu gået flere måneder, siden vi fik det andet vaccinestik.

Og i disse dage er sunhedsvæsenet, ligesom mange andre lande, i fuld gang med at tilbyde det tredje stik - den såkaldte booster. 

Men for nogen, som af flere årsager ikke har fået det tredje stik, så kan coronapasset vise, at det ikke længere er gyldigt. det skyldes, at der er kommet nye regler for varigheden af passet i Danmark.

Folketingets Epidemiudvalg valgte i sidste uge at forkorte gyldigheden af det danske coronapas til fem måneder for dem, der endnu ikke har fået det tredje stik.

Så hvis det er mere end fem måneder siden, at du fik dit stik nummer to, kan coronapas-appen derfor vise, at det ikke længere er gyldigt.

Her i Grønland er coronapasset ikke blevet forkortet ligesom i Danmark. Men fordi coronapas-appen er dansk, så kan dit coronapas vise, at det ikke længere er gyldigt.

Oplever du, at dit danske coronapas er udløbet, kan du i app’en skifte til EU-coronapasset. EU-coronapasset udløber nemlig ikke automatisk.

Du kan også skifte til min side i app’en, der hvor dine vaccinationer fremgår. I Grønland stilles der ikke krav om mere en to vaccinestik for adgang til offentlige steder, til for eksempel restauranter eller cafeer.

Det skriver Landslægeembedet på deres hjemmeside.

Der er på nuværende tidspunkt ikke udløbsdato på coronapasset i Grønland.

Corona-status i Grønland

Indlagte 0  
Døde 21  
Førstegangsvaccinerede 73%  
Andengangsvaccinerede 68%  
Se også statistik på corona.nun.gl
 
  Opdateret: 
1. april 14:00

Forebyg smitte mod coronavirus