Nye politibåde kan betyde fyringer

Politiets nye både kan betyde fyringer hos besætningen, men det er for tidligt at sætte tal på.
Foto © : KNR
Skrevet af Merete Lindstrøm
30. januar 2019 16:45
Versionist Simon Uldum -

Politiets nye mindre både skal bemandes af én eller to personer, hvor de nuværende kuttere er bemandet af fem og seks personer. Det betyder at man i bedste fald går fra en normering på 21 mand til 15 mand. I værste fald fra 21 til 10 mand.

Men politimester Bjørn Tegner Bay håber, at den nye flåde kan komme et bemandingsproblem til livs.

- Det er noget af det der har været en stor udfordring for os de sidste 3-4-5 år det er at få besat vores stillinger på politikutterne, siger Bjørn Tegner Bay.

I øjeblikket er der kun 15 mand ansat på de fire kuttere, selvom normeringen er 21.

Bemandingen af de nye både afhænger af den endelige udformning af bådene og hvilken anbefaling, der kommer fra søfartsstyrelsen om, hvorvidt de skal bemandes af én eller to personer. 

- Jeg kan ikke udelukke, at der vil skulle ske ændringer i personalesammensætningen, siger politimesteren.

LÆS OGSÅ Politiet bytter kutterne ud med hurtige patruljebåde

For nogle af de ansatte på politikutterne har det givet anledning til nervøsitet, at de ikke ved hvor meget personale, der skal bruges til de nye både. For politimesteren har der også været overvejelser med inde over at melde ud så tidligt i forløbet, når de nye skibe endnu ikke er bestilt.

- Det er vigtigt for os at være åbne og fair overfor vores kollegaer på politikutterne om, at der er en risiko for, at det her betyder nogle mindre justeringer i personalesammensætningen, siger han.

Politimesteren slår fast, at det ikke handler om at finde penge til andre formål.

- Det her er på ingen måde en sparerøvelse, siger Brøn Tegner bay. 

Politiet har i øjeblikket en økonomisk ramme på 14 millioner kroner årligt til deres fartøjer. Den ramme bliver der ikke lavet om på. Hvis driften bliver billigere med den nye flåde, går pengene tilbage til Grønlands Politis samlede budget og kan bruges til andre ting her i landet, understreger politimesteren.