Foto: Peter Vest

Nye formuleringer skal sikre tilskud til flere sportsfolk

Hvert år er der afsat 250.000 kroner på finansloven til at hjælpe eliten af grønlandske sportsfolk med tilskud til tabt arbejdsfortjeneste. Men under halvdelen bliver brugt. Det skal en ny lovtekst forsøge at lave om på.

Det kan være en dyr fornøjelse at spille landskampe og deltage i internationale stævner i de grønlandske nationalfarver. En konto på finansloven skulle give mulighed for at hjælpe sportsfolkene med økonomisk støtte, når de eksempelvis er nødt til at tage fri fra arbejde. Men mindre end halvdelen af de 250.000 kroner bliver brugt hvert år.

Det fremgår af en betænkning fra Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke, der har behandlet et forslag fra Demokraternes Nivi Olsen.

Hun ønsker en undersøgelse af, hvordan man kan støtte de grønlandske sportsudøvere bedre. Men det er allerede muligt at hjælpe udøverne i et vist omfang.

Det sker bare ikke altid, fordi lovteksten kun omhandler sportsfolk, der stiller op til De Olympiske Lege, verdensmesterskaber, europamesterskaber, De Pan Amerikanske mesterskaber eller World Cups.

Tilskud til sportsfolk

2013:
101.000 kroner til 10 ansøgere

2014: 101.000 kroner til 10 ansøgere

2015: 118.800 kroner til 12 ansøgere

2016: 130.650 kroner til 13 ansøgere
 

Derimod er det ikke muligt at modtage støtte til træningskampe, landskampe udenfor de nævnte mesterskaber, landsholdssamlinger, Arctic Winter Games og Island Games, oplyser Naalakkersuisut til udvalget.

Men hvis lovteksten bliver ændret, så mulighederne for tilskud til sportsudøvere, der må tage fri fra arbejde eller uddannelse, bliver bredere, skulle det være muligt at få brugt en større del af de 250.000 kroner, der er sat af til formålet hvert år.

Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke mener derfor, at Nivi Olsens forslag om en undersøgelse af området skal forkastes.

Men udvalget opfordrer samtidig naalakkersuisut til at arbejde for at ændre lovteksten i dialog med Grønlands Idrætsforbund og Elite Sport Greenland, så flere sportsudøvere får mulighed for at få tilskud til tabt arbejdsfortjeneste.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!