Ny vej vil forbinde Nunavut med resten af Canada

Nordvestterritoriet planlægger at bygge en helårsvej hen over territoriet over mod Nunavut. Den skal erstatte den isvej, som mange kender fra TV-serien Ice Road Truckers.
Den kendte isvej fra TV-serien Ice Road Truckers skal nu ombygges til en helårsvej, der med tiden vil forbinde Nunavut med resten af Canada Foto © : Flickr
15. december 2019 17:00
Versionist Ivik Kristiansen

Ifølge lokalradioen, Cabin Radio, annoncerede den canadiske regering sidste uge at den vil give 14 millioner kroner til den første planlægning af denne nye vej fra Tibbitt Lake, cirka 70 km nord for Yellowknife, til Lockhart Lake i retning mod Nunavut.

Derfra planlægges det at bygge vejen videre helt til Contwoyto lige over grænsen til Nunavut.

Denne første del af helårs vejen anslås til at ville tage fem år at bygge og koste mange millioner kroner.

Lige siden 1980eren har der været en vinter isvej på denne distance. En vej der er kendt af TV-seere i hele verden gennem TV-serien Ice Road Truckers.

Men isvejen skal genopbygges hver vinter, der sker ofte ulykker når der er problemer med isen og vejen kan kun bruges i februar og marts måned.

Isvejen bruges af de største lastbiler, der kører med tung fragt såsom dieselolie og byggematerialer. At den nu skal ombygges til en helårsvej sker især for at støtte mineindustrien.

Når den står færdig vil det betyde at Nunavut endelig får en bilvej til resten af Canada.