Der skal oprettes socialrådgiverstillinger til folkeskolerne i Uummannaq, Upernavik, Kullorsuaq og Qaanaaq. ArkivfotoFoto: Qaasuitsup Kommunia

Ny tiltag: Socialrådgivere til alle byskoler i Avannaata Kommunia

Avannaata Kommunia udvider endnu engang den sociale indsats i folkeskolerne. Nu skal alle folkeskoler i byerne og en enkelt bygd have socialrådgivere.

I år blev der ansat en socialrådgiver, som eleverne på Atuarfik Jørgen Brønlund og Atuarfik Mathias Storch i Ilulissat kan henvende sig til.

Det viste sig dog hurtigt, at én socialrådgiver til to skoler med i alt omkring 640 elever ikke er nok. Derfor blev endnu en stilling som socialrådgiver til Atuarfik Mathias Storch oprettet af kommunalbestyrelsen i september.

Dengang lød det fra kommunen, at den ville undersøge, om der også skal ansættes socialrådgivere på skolerne i de andre byer i Avannaata Kommunia.

LÆS OGSÅ Avannaata udvider social indsats på folkeskoler

Antal af skoleelever i nævnte byer og bygder:

  • Atuarfik Edvard Kruse, Uummannaq: 179
  • Prinsesse Margrethe Skolen, Upernavik: 197
  • Kullorsuup Atuarfissua, Kullorsuaq: 77
  • Avanersuup Atuarfia, Qaanaaq: 117

Og nu - en måned efter - har kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia besluttet, at der også skal oprettes socialrådgiverstillinger til folkeskolerne i Uummannaq, Upernavik, Kullorsuaq og Qaanaaq.

- Fordi vi tror på, at socialrågivere i folkeskolerne kan være med at løfte byrderne. Det er nemlig erfaringen fra Ilulissat, siger formanden for udvalget for læring i Avannaata Kommunia, Jens Kristian Therkelsen.

Behov analyseret i samarbejde med børnetalsmanden

Det er i samarbejde med børnerettighedsorganisationen MIO, at kommunen har undersøgt behovet for socialrådgivere i folkeskolerne i Avannaata Kommunia.

Børnetalsmanden har nemlig i sine rejserapporter fremhævet, at der er sårbare børn med akut og stort behov for at få hjælp og støtte i Qaanaaq. Der er også børn med psykiske og sociale problemer i Uummannaq og Upernavik og de tilhørende bygder.

LÆS OGSÅ Sårbare børn i Qaanaaq får ingen akuthjælp

I alle tilfælde har børnene udtryk, at de mangler et sted at henvende sig med deres problemer.

- Vores beslutning baserer sig også på vore egne ansattes anbefalinger, fordi vi kan se, at der er behov for det, siger Jens Kristian Therkelsen.

Socialrådgiver til en bygd med 77 elever

Det er ikke kun folkeskolerne i byerne, der skal have socialrådgivere. Bygden Kullorsuaq, der er den nordligste af bygderne i Upernavik med 440 indbyggere og 77 skoleelever, skal også have en socialrådgiver.

- Vi har også rettet vores opmærksomhed til Kullorsuaq, fordi vi har kendskab til, at der i takt med flere elever også kan være behov for støtte, siger Jens Kristian Therkelsen.

Avannaata Kommunia forventer at kunne opslå de nye socialrådgiverstillinger i det nye år.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt