Ny strategi for flere turister

Der skal gøres noget ved, at Grønland er et dyrt sted at besøge, i forhold til vores konkurrenter. Det er en af hovedkonklussionerne i Visit Greenlands nye turismestrategi, som gælder frem til 2020.
Skrevet af Bibi Nathansen
10. maj 2016 10:41

I en tidligere rapport, er det beskrevet, at Grønland, på en række punkter ikke er konkurrencedygtige sammenlignet med Island og Svalbard, blandt andet fordi Grønland kræver ekstremt høje afgifter på anløb af krydstogtsskibe.

Afgifter der nu er sat ned.

Derudover er der fokus på landgangsforholdene, som bliver beskrevet som utilstrækkelige.

Strategien peger også på, at man med beskedne investeringer vil kunne forbedre disse væsentligt, for at flere går i land fra krydstogtsskibene.

Læs også Arktisk turismeboom fortsætter

Flytrafikken, altså landingsbanerne, er også et helt centralt område, der skal gøres noget ved. I dag er omkostningerne, og dermed billetpriserne, langt højere end de burde være sammenlignet med andre tilsvarende ruter i verden.

I strategien står der, at ved forlænge landingsbanerne i Nuuk og Ilulissat, vil man kunne reducere omkostningerne i de to byer med op til 30 procent.

Det er dog også vigtigt at sikre indenrigstransporten, så turisterne kan komme rundt i landet.

Strategien peger også på, at der er behov for at styrke incitamenterne for private til at investere i branchen.

Virkeligheden er nemlig den, at der i dag mangler vildmarkshoteller, lystfisker- og jagtcamps og faciliteter til mountainskiing.

Kort sagt, mangler der investeringer i oplevelses og modtageapparatet her i landet.

Endeligt skal der også gøres alvor af at få loven om koncessionsområder ført ud i landet, så investorer for eksempel kan få eneret til at tage turister med ud til en lakseelv eller lignende.