Ny pjece om motion og sundhed

Motion er sundt. Det ved vi godt. Men hvordan gør man, hvis arbejdet foregår på en stol, eller hvis man er skolebarn og computeren trækker. Nu er der gode råd at hente i et splinternyt idekatalog, der udgives af sundhedsdepartementet.
12. maj 2015 07:19

Alle skal kunne holde sig i fin form til gavn for helbredet. Det er meningen med idekataloget, som lanceres i Nuuk i morgen onsdag den 13. maj og i Sisimiut den 16. maj. Begge steder kan man høre ernæringseksperten Chris MacDonald, som er kendt for sine inspirerende foredrag.

I dag er børn mindre aktive end tidligere. Hver anden pige og mere end hver tredje dreng dyrker mindre end en halv times aktivitet om ugen.

 

Tips og tricks

I ide-kataloget kan lærere og skoleledere finde ”tips og tricks”, som gør bevægelse attraktivt for børnene. Eksempelvis kan fysisk leg integreres i undervisningen, eller måske skal alle på skolen begynde dagen med en gå- eller løbetur.

Samtidig har flere og flere voksne i dag et arbejde, hvor de sidder ned det meste af dagen. Det forøger desværre risikoen for overvægt og sygdomme som diabetes og hjertekarsygdomme.

Martha Lund Olsen, Naalakkersuisoq for Sundhed, er glad for de mange gode ideer i den nye pjece:

- Jeg håber mange vil bruge idekataloget som inspiration til at finde frem til lige netop den form for motion, der passer den enkelte, deres by eller bygd, skole eller arbejdsplads, siger hun.