Kommuneqarfik Sermersooq: Ny mulig sag om børnelokkere

Kommuneqarfik Sermersooq har kontaktet politiet om ny mulig sag om forsøg på at lokke børn. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Foto © : Simon Uldum
Skrevet af Mads Pedersen
04. maj 2017 10:24

- Fredag i sidste uge blev en pige antastet af to maskerede mænd i en sort bil ved Juniorklub Qajaasat i Nuuk-bydelen Nuussuaq. Mændene spurgte pigen, om hun ville med i bilen. Pigen sagde nej og fortalte straks de ansatte i Qajaasat om oplevelsen, skriver Kommuneqarfik Sermersooq.  

Ifølge kommunen fandt episoden sted mindre end to uger efter, at to mænd forsøgte at lokke skoleelever ind i bil ved Ukaliusaq-skolen (USK) i bymidten af Nuuk. 

Direktør i Forvaltning for Børn og Skole i Kommuneqarfik Sermersooq, Helene Broberg Berthelsen, fortæller at kommunen har politianmeldt sagen. 

- Vi ved af gode grunde ikke, om det er de samme mennesker og samme bil, men vi står nu med to episoder, som minder om hinanden, hvor bilen er beskrevet nogenlunde ens, siger hun.

- Men uanset om det er de samme mennesker eller to uafhængige episoder, så er det meget usædvanligt, at det finder sted så tæt på hinanden. Derfor er der grund til bekymring,  siger Helene Broberg Berthelsen.

Kommunen er sikker på, at politiet tager sig af sagen. Men de beder stadig forældre om at tale med deres børn:

- Vi har tiltro til, at politiet tager de to episoder uhyre seriøst og undersøger dem til bunds. Imens vil vi endnu en gang opfordre alle forældre til at snakke de nævnte episoder igennem med deres børn og være vagtsomme og opmærksomme. Børn kan ikke få at vide for mange gange, at man altid skal sige nej til fremmede og under ingen omstændigheder gå med voksne, man ikke kender, siger Broberg Berthelsen.

På alle skoler og i alle institutioner i Nuuk får børnene det samme budskab at vide fra kommunens personale.