Ny kommunaldirektør i Qaasuitsoq

I Qaasuitsup Kommunia er der kommet ny administrerende direktør.
01. marts 2015 19:30

Borgmester Ole Dorph (S) oplyser i en pressemeddelelse, at kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia har valgt at ansætte Hans Eriksen som ny administrerende direktør.

Hans Eriksen har siden august 2014 været konstitueret administrerende direktør, og han starter i jobbet med det samme.

 

Lang erfaring i kommunen

De forrige kommunaldirektører i kommunen har kun siddet i meget kort tid. Lars Sandgreen i under et år og før ham Svend Hardenberg blot i få måneder.

Hans Eriksen har været direktør for skole- og undervisningsområdet i Qaasuitsup Kommunia siden 2010. Før det var han fagchef for kultur, undervisning og fritid i kommunen, og han har også været skoleinspektør på Jørgen Brønlund-skolen.

 

Mange håb til Eriksen

Trods yderligere kommunale udligningsmillioner fra hovedstadskommunen i år, er der fortsat lavvande i Qaasuitsups kommunekasse. Borgmesteren tror, at Hans Eriksen er manden, der kan få kommunen på ret køl igen. 

- Kommunalbestyrelsen er overbevist om, at vi sikres en høj ansvarlighed i forhold til budgetter og de økonomiske konsekvenser af beslutninger, lyder det fra Ole Dorph.

- Hans Eriksen vil arbejde for, at kommunalbestyrelsens ønske om en opdeling af kommunen og udvidelse af lufthavnen i Ilulissat bliver prioriteret af Naalakkersuisut, samtidig med at der fokuseres på en stadig udvikling af kommunens service over for borgere og erhvervslivet i Qaasuitsup Kommunia.