Ny hjemmeside om Grønland skal vække danske elever

"Dagens Grønland" er en ny læringsportal til den danske folkeskole, der skal give en opdateret viden om det moderne Grønland.
Foto © : Simon Uldum/KNR
09. maj 2016 06:25

Den danske folkeskole får nu spritnyt undervisningsmateriale om Grønland. Det sker, når hjemmesiden “Dagens Grønland” bliver lanceret i dag mandag.

Bag hjemmesiden står Forlaget Epsilon, pædagogen Tina Krog og Det Grønlandske Hus i København.

Hvert år kommer mellem 800 og 900 danske skoleelever på besøg i huset for at lære om Grønland. Men oplevelsen er, at det er svært for lærerne at finde opdateret materiale om Grønland til brug i undervisningen, fortæller direktøren i Det Grønlandske Hus i København, Leise Johnsen, til KNR.

- Vi hører jo primært fra lærerne, at der er en mangel på noget nutidigt, relevant materiale (om Grønland, red.). Det er så den mulig, der er blevet grebet og fået lavet noget dynamisk materiale.

Dynamisk undervisningsmateriale

Foreløbig rummer “Dagens Grønland” omkring 130 baggrundsartikler samt en lang række elevartikler og faktaark om 13 forskellige emner fra råstoffer og klimaforandringer over grønlandsk kultur og sprog, foruden en lang række fotos, grafer og tegninger.

Og hjemmesiden vil løbende blive udvidet og opdateret med mere materiale i takt med udviklingen i Grønland.

En del af hjemmesiden er også en vejledning til læreren, mens en del af materialet til eleverne opfordrer dem til at tænke nærmere over livet i Grønland. For eksempel om de kunne tænke sig at bo i en bygd?

- Det skal jo stabe en forståelse af, hvad det vil sige, at bo i en bygd? Hvad er det for en præmis, der ligger i det? Der er også nogle beskrivelser fra nogen, der har boet i en bygd, og som har bevæget sig videre i livet. Men hvad indeholder det? Og så stiller vi et spørgsmål, der hedder: Kunne du godt tænke dig at bo i en bygd med det, du ved nu?

"Dagens Grønland" bliver officielt lanceret ved et arrangement i Det Grønlandske Hus i København mandag eftermiddag kl. 13.30 dansk tid, hvor Grønlands to folketingsmedlemmer og Venstres børne- og undervisningsordfører Anni Matthiesen deltager.

Projektet er støttet af bl.a. Det Kongelige Grønlandsfond og Undervisningsministeriets Tips- og Lottopulje.