Ny hjemmeside om ændringer i arktis

Klima-, Energi- og Bygningsministeriet lancerer en ny hjemmeside om arktis i morgen. Hjemmesiden detnyearktis.dk er målrettet til de ældste klasser i folkeskolen, hvor klimaændringerne i arktis bliver beskrevet.

Der er meget fokus på arktis i disse år, hvor klimaændringer fører nye sejlruter med. Olie- og mineraljagten er også kommet på kølvandet. De store ændringer er en beskrevet til folkeskoleelever i Danmark og Grønland. Hjemmesiden bliver lanceret imorgen og er faktisk allerede online.

- Skoleeleverne får adgang til den sidste nye viden om klimaforandringerne i Arktis. Arktis er et af de steder på kloden, hvor man tidligst vil kunne mærke den globale opvarmning. Derfor fortæller udviklingen her en hel del om, hvad det er for en udfordring, vi står med, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Klimaændringerne i arktis har været beskrevet i forskellige tidsskrifter, hvor artiklerne er skrevet af videnskabsfolk. Nu er det nye arktis blevet beskrevet på en måde, hvor man ikke behøver en akademiker grad for at kunne forstå indholdet.

- Arktis er dybt fascinerende, og vi kommer til at forholde os til forandringerne i de næste mange år. Oftest bliver historier om Arktis formidlet i videnskabelige artikler til en begrænset faggruppe, men på detnyearktis.dk giver vi et brugervenligt indblik i den nuværende viden om arktiske klimaændringer, siger programkoordinator, Morten Skovgård Olsen, fra Energistyrelsen.

Du kan se den nye hjemmeside her: http://detnyearktis.dk/Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl