Ny formand: KANUKOKA skal fortsætte med at eksistere

Kommuneforeningen KANUKOKA skal fortsætte med at eksistere. Og beslutningen om at flytte hovedkontoret til Maniitsoq fastholdes ligeledes.
Skrevet af Karsten Sommer
15. august 2016 07:01

Det fortæller KANUKOKA´s nye formand, Simon Simonsen efter kommuneforeningens bestyrelsesmøde i Maniitsoq i weekenden.

Bestyrelsen har besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, der inden starten af oktober skal komme med forslag til under hvilken form KANUKOKA skal køre videre.

Arbejdsgruppen består af to repræsentanter fra hver af de tre tilbageblevne kommuner i foreningen samt Simon Simonsen og en repræsentant for administrationen.

Til mødet i oktober vil man så indkalde økonomiudvalgene i de tre kommuner, der endelig skal godkende forslaget til en ny struktur.

Læs også KANUKOKAS hovedkontor solgt

Qaasuitsup Kommunia har således besluttet at vende tilbage til foreningen, efter at de tidligere i år ellers foreslog at nedlægge KANUKOKA.

- Qaasuitsup Kommunia vil gerne være med til at forme et nyt KANUKOKA, og vi har også tænkt os at invitere Kommuneqarfik Sermersooq til mødet i oktober, hvor den endelige struktur til et nyt KANUKOKA skal fremlægges, siger Simon Simonsen til KNR.

Og så bliver det altså fortsat Maniitsoq, der bliver hovedkvarter for KANUKOKA.

Qeqqata Kommunias borgmester Herman Berthelsen var den eneste borgmester, der var til stede ved weekendens bestyrelsesmøde, mens Jørgen Wæver Johansen og Ole Dorph var med på telefon.

Læs også Samarbejde er vejen frem