Ny bog beskriver den unge Knud

Alle kender Kununnguaq. Polarforskeren, der blandt andet viede sit liv til at dokumentere slægtsskabet mellem Inuit i de arktiske egne. Men hidtil, har Knud Rasmussens unge dage rent faktisk været et ret så uoplyst kapital. Det forsøger den danske forfatter Knud Michelsen nu at råde bod på.
Skrevet af Martine Lind Krebs
29. august 2011 08:33

På baggrund af en række brev og andre kilder har han skrevet bogen ’Den unge Knud Rasmussen’, som netop er udkommet. Her kommer man tæt på blandt andet Knud Rasmussens skolegang, venner, kærester og hans forsøg på at skabe sig en karriere inden for medierne.

Bogen er først og fremmest en gengivelse af kildematerialet om Knud Rasmussen, og ikke en biografi. Og det gør den ifølge en anmeldelse i Kristeligt Dagblad til omstændelig. Her roses forfatteren dog også for at overhovedet at bringe det vældige materiale frem i lyset.

Det er Knud Michelsens anden bog om Knud Rasmussen. Han står også bag bogen ’Jeg vil ikke dø for et skuldertræk’. Og planlægger at skrive endnu et bind i Knud Rasmussens livshistorie.