Dr. Ingrids Hospital Ny børneafdeling vil gøre det nemmere at være indlagt

Tirsdag eftermiddag modtog Dronning Ingrids Hospitals Børneafdeling Børnerettighedsinstitutionen MIO´s årlige pris for en særlig indsats for børn.
Foto © : Paalu Møller/KNR
Skrevet af Karsten Sommer
20. november 2018 18:48

Oversygeplejerske ved Dronning Ingrids Hospitals Børneafdeling, Anne Birgitte Jensen, modtog prisen, og fortæller at det er planen om i 2019 at få skabt et selvstændigt børneafsnit på hospitalet, der har gjort at de fik opmuntringsprisen.

- For det vil gøre en stor forskel for de indlagte børn i fremtiden, fortæller hun.

Bedre plads

- Det kommer til at betyde rigtig meget for de indlagte børn. Det bliver sådan fremover, at der vil komme til at ligge eet barn og dets forældre på hver stue. I dag ligger der to børn med deres forældre på hver stue, som samtidig er meget små. Så den ny børneafdeling vil betyde store forbedringer. Udover deres egen rum får de deres egen dagligstue, hvor legemulighederne gøres mere tidsvarende. Rammerne for de indlagte børn bliver simpelthen rarere for dem, fortæller Anne Birgitte Jensen,

Nemmere at være indlagt

- Og dermed bliver det knapt så forfærdelig en oplevelse for børnene at blive indlagt. Det vil skabe mere ro omkring det enkelte barn. For det er jo et fremmed og lidt skræmmende sted at være på hospitalet. Så det at man har mere ro omkring sig, og kun skal forholde sig til sin mor eller far, når man er på sin stue, og så kan gå ud at være sammen med de andre børn, når man har lyst til det. Det tror jeg vil give en helt anden oplevelse end det er i dag, siger oversygeplejerske ved Dronning Ingrids Hospitals Børneafdeling, Anne Birgitte Jensen.

Den ny børneafdeling vil stå klar til efteråret 2019.