Foto: muffin/Flickr Creative Commons

Ny aftale sikrer Færøerne frihandel efter Brexit

Færøerne er klar til at underskrive en frihandelsaftale med Storbritannien. Det skriver Sermitsiaq.AG.

Dermed ser det ud til, at Færøerne kan slippe for det kaos, der kan opstå, hvis briterne forlader den Europæiske union uden en aftale.

Derfor glæder den færøske udenrigsminister sig over, at Færøerne og Storbritannien vil underskrive en frihandelsaftale senere i denne måned.

- Det er usikkert, om Storbritannien forlader EU med en skilsmisseaftale 29. marts i år. Men i forhold til handelssamarbejdet mellem Storbritannien og Færøerne gør det spørgsmål sig ikke længere gældende, siger Poul Michelsen ifølge Sermitsiaq.AG til Det Færøske Nyhedsbureau.

Aftalen vil i høj grad være til gavn for Færøerne, som i 2017 eksporterede for 770 millioner kroner til Storbritannien, mens importen kun har været på mellem 169 og 284 millioner de sidste to år.

Lige siden Brexitafstemningen i 2016 har Færøerne ifølge Sermitsiaq.AG arbejdet på en frihandelsaftale, som ifølge den færøske udenrigsminister tager udgangspunkt i aftalen med EU, hvor betingelserne for handlen mellem Storbritannien og Færøerne har været aftalt.

Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Ane Lone Bagger har tidligere oplyst til KNR, at Grønland også er i gang med forhandlinger om blandt andet handel og uddannelse gennem Grønlands repræsentation i Bruxelles og kontakter til EU-kommissærer gennem den danske regering i øjeblikket.
 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt