Nuummioq forlader Sundance uden pris

Det blev ikke til nogen priser for Nuummioq ved Sundance filmfestivalen. På trods af meget lovende omtaler i amerikanske magasiner og aviser rakte anmelderoserne ikke til nogen priser i kategorien World Cinema Competition.
31. januar 2010 15:38

I alt blev 24 film belønnet med priser i de 29 kategorier og heriblandt var både veteraner inden for filmindustrien og debutanter fra lande som USA, Spanien og Cambodia - og selv om Grønland ikke løb med nogen priser denne gang, så gjorde vores naboer mod syd.

Den danske dokumentar 'Det røde Kapel' vandt nemlig kategorien "bedste udenlandske dokumentar" på Sundance Film Festival. Og hos manden bag, DR-journalist Mads Brügger, var der tydelig glæde at spore.

- Det er jo en eksplosion af lykke. Det er fantastisk, siger Mads Brügger til dr.dk. Han deltog sammen med komikerne Simon Juul og Jacob Nossel i dokumentaren "Det Røde Kapel".

Dokumentaren udspringer af en DR2 TV-serie og skildrer en fiktiv dansk teatergruppe, som optræder for regimet i det kommunistiske Nordkorea.

DR2 serien blev i sin tid kritiseret for at bringe de nordkoreanske kontakter i fare. En kritik, som betød at det var svært at få produceret en dokumentar af materialet, fortæller producent Peter Engel.

Det Røde Kapel vandt foran 11 andre film - ud af en startpulje på 782 film.