Nuuk-virksomhed får coronabøde

Grønlands Politi har fredag udstedt en bøde på 12.000 kr. til en erhvervsdrivende i Nuuk.
Den erhvervsdrivende fra Nuuk har tidligere vedtaget et bødeforlæg på 9.000 kr. for tre overtrædelser af restriktionerne. Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
18. juli 2020 13:30
Versionist Mads Lynge

Politiets vurdering var at virksomheden havde lukket så mange kunder ind i butikken, at det ikke var muligt for dem at holde afstand til hinanden.

Desuden havde den erhvervsdrivende ikke sikret, at de ansatte i butikken brugte handsker ved servering af madvarer, som bekendtgørelsen om corona restriktioner ellers foreskriver.

- Vi oplever generelt at nå rigtig langt med dialog og vejledning af landets erhvervsdrivende om restriktionerne, udtaler politimester Bjørn Bay i en pressemeddelelse, og tilføjer.

- I denne sag har det efter gentagne besøg desværre vist sig ikke at være nok, og derfor har vi valgt at gøre brug af bøder, fortæller politimesteren.

Den erhvervsdrivende fra Nuuk har tidligere vedtaget et bødeforlæg på 9.000 kr. for tre overtrædelser af restriktionerne.

Men den nyeste bøde vil den erhvervsdrivende ikke acceptere, og sagen vil derfor nu blive sendt i retten, oplyser politiet.