Nuuk Svømmeklub har tidligere deltaget i konkurrencer for ungdom i Reykjavik International. Nu skal de også deltage hos seniorerFoto: Nuummi naluttartut

Nuuk-svømmere i bassin med OL-svømmere

Der var premiere i disciplinen 200 meter butterfly, da Nuuk Svømmeklub Nuummi naluttartut klubbiat holdt stævne i weekenden.

Svømmere fra Nuuk er i fuld gang med træningen til deltagelse i Reykjavik International Games, der er planlagt til at blive afviklet i begyndelsen af februar.

Formen blev testet under stævnet Nuuk Open i weekenden.

Reykjavik International Games er Islands kendte sportsstævne i forskellige sportsgrene, hvor svømmekonkurrencen får et snert af international klasse. Arrangører meddeler, at der allerede er kommet tilmeldinger fra OL-svømmere fra Island og Danmark.

Svømmere fra Nuuk har også mulighed for at deltage i danske mesterskaber.

- Vi har et par svømmere, der har potentiale til at kvalificere sig til danske mesterskaber. Vi sigter på at få en eller to svømmere til A-finalen hos seniorer næste gang til danske mesterskaber, siger træner Jonas Tetzchner til KNR.

Individuel - men også social

Nuummi naluttartut klubbiat har også tidligere deltaget i konkurrencer for ungdomssvømmere under Reykjavik International Games. Nu skal klubbens talenter prøve kræfter mod eliten.

Optimismen har fået luft under vingerne efter weekendens svømmestævne, hvor der blev sat ikke færre end elleve nye klubrekorder. Det var også første gang, at der blev svømmet konkurrencer i disciplinen 200 meter butterfly.

Flere svømmere træner mange timer hver uge, og selv om de svømmer i hver sin bane, så er der alligevel noget socialt over deres sportsgren.

- Selv om svømning er individuel sportsgren, så er det faktisk samtidig en meget social sportsgren. Det er derfor meget vigtigt, at man har en god gruppe svømmere. Og har du en gruppe, der støtter hinanden, så kan du nå meget langt, siger Jonas Tetzchner.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl