Foto: Google Street View

Nuuk ramt af mindre fnatudbrud

Den seneste tid er der blevet uddelt lidt ekstra creme mod fnat-miden i Nuuk. Ledende regionslæge i Region Sermersooq, Jesper Olesen, fortæller, at der inden for de seneste uger har været et mindre udbrud af fnat i hovedstaden.

- Det, der har været lidt anderledes her de seneste uger, er, at der har været en samling eller ophobning af tilfælde, fordi der er nogen, der har boet tættere på hinanden, som er blevet smittet, så derfor har der været flere, siger Jesper Olesen. 

Fnat er en parasit, som borer sig ind i huden, hvor den bor og lægger æg, mens den spiser lidt af personen, den har gemt sig i.

LÆS OGSÅ Vi skal tale med børn om kønssygdomme

Fnat giver udslæt, der klør og kan også give en allergisk reaktion.

Og så smitter den gennem hudkontakt, siger den ledende regionslæge.

- Vi plejer at sige, at man faktisk skal sove sammen, for at der er en reel risiko for, at man bliver smittet. Det passer dog ikke helt. Man kan også blive smittet, hvis man for eksempel bliver plejet, og man sidder og holder folk i hånden og den slags. Så har man risiko for at blive smittet, siger Jesper Olesen.

LÆS OGSÅ Syfilis giver ekstra arbejde for sundhedsvæsenet

Sundhedsvæsenet opfordrer til, at hvis man har mistanke om at have fået fnat, kontakter sin lokale læge, så man kan få behandling for parasitten.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt