Foto: Knr

Nuuk nordisk kulturfestival 2015

Dans, musik, film, foredrag og meget mere, kan du opleve, når knap 100 forskellige kunstnere besøger Nuuk for at være en del af Grønlands største nordisk kultur arrangement.

Nordens institut i Grønland, NAPA, har for første gang arrangeret Nuuk Nordisk Kulturfestival 2015.

- Der er i øjeblikket omkring 100 kunstnere der kommer til byen. De er fordelt på flere end seks forskellige scener og det er flere end 40 forskellige aktiviteter. Så hele byen er i gang, og den vil summe af liv og kultur fra hele norden, siger projektleder Mette Hein.

Læs også København skal have en bilfri søndag

Næsten alle arrangementer er gratis. Arrangørerne håber, at festivalen kan blive til et tilbagevendende arrangement, for både at vække interesse for Grønland men også for at landet kan få tættere bånd til de andre nordiske lande.

- Formålet er at vi skal lære mere om hinanden. Vi skal lære mere om hinandens kulturer og udveksle og øge kompetencerne på tværs af de landegrænser, der er i norden, siger projektlederen.

Læs også WWF åbner kontor i Nuuk

Grønlands kulturhus, Katuaq, er også en stor medspiller i arrangementet. Huset skal stå for en masse forskellige events, alt fra poetry slam til børnesang med Rosa og Rødderne. Det er hende fra Rouladegade.

- Der sker noget forskelligt hverdag, og man kan se programmet fra den 21. til 25., på flere forskellige steder, først og fremmest på NAPA’s hjemmeside, men man kan også henvende sig i Katuaq’s reception og få udleveret et program. Man kan også hente programmet i Katuaq’s hjemmeside, siger Katuaq’s direktør Julia Pars.

Nuuk nordisk kulturfestival søger frivillige. Hvis du er interesseret i at være en del af det store arrangement kan du får mere information på www.NAPA.gl

Arrangementet starter onsdag den 21. oktober i Katuaq.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt