Torsdag sidste uge var første gang, at Dida P. Jensen var i anstalten for at undervise i yoga. ArkivfotoFoto: Dida Pipaluk Jensen

Nuuk: Indsatte i den nye anstalt kan begynde til yoga

Frem til jul kan de indsatte i den nye anstalt i Nuuk sige namaste hver torsdag, når de bliver budt velkommen til en times yoga.

Yogalærer Dida P. Jensen var ikke i tvivl, da hun fik mulighed for at undervise et måske lidt mere utraditionelt yogahold end normalt.

Deltagerne på holdet, som varer til jul, er nemlig de indsatte i Nuuks nye anstalt. 

- Det er beskæftigelseskonsulenterne ude fra fængslet, som har taget fat i mig for at høre, om det var noget jeg havde lyst til, fortæller hun.

Og Dida P. Jensen synes, at det var et super initiativ. Yoga er en måde at mærke sig selv og sin krop på - men det er også en måde at finde tilbage til selv på, mener hun. Og derfor håber hun, de indsatte får gavn og glæde af øvelserne.

- Vi laver også meditation, hvor de slapper af i deres tanker. Jeg håber, at det giver dem nogle redskaber til at få noget mere ro på i deres hverdag.

Undervisningen startede i sidste uge, og det var en succes.

- Det gik rigtig godt. Jeg har også fået tilbagemeldinger fra de indsatte og ledelsen, at de var meget glade for det, siger Dida P. Jensen.

Hvis interessen for yoga blandt de indsatte er stor nok, kan holdet fortsætte efter jul. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt