Nuuk er stedet for el-biler

Med de korte afstande og de forholdsvis gode veje er Nuuk ualmindeligt velegnet til el-biler. Med de seneste tiltag med hensyn til batterier er der heller ingen problemer med de ind imellem meget lave temperaturer. Som en ekstra bonus sparer ejerne i omegnen af 2 kr. pr kørt kilometer i forhold til ejerne af en benzin- eller dieselbil.
Skrevet af Peter Troelsen
04. oktober 2012 04:30

Hos ISS har man de sidste to år haft en lille gul elbil kørende rundt i Nuuk, og uanset om der ligger sne eller det fryser kraftigt, så har bilen være ualmindeligt driftsikker. Nu har CSR Greenland allieret sig med ISS for at få gjort el-biler til alle mands eje også i Grønland.

-Hos ISS vil vi gerne gøre brug af el-biler. Dels fordi det er bedre for miljøet, og dels fordi det i længden er billigere. Den kører fuldt ud lige så godt som en almindelig forhjulstrukket bil, og vi ser gerne at el-biler bliver mere udbredt her i Grønland. Den store opgave bliver at få overbevist bilejerne om, at de i stedet for at tanke benzin skal sætte et elstik ind i bilen, så den kan blive opladet, fortæller bilansvarlig Tom Amtoft fra ISS Grønland til knr.gl.

I november måned bliver der i Nuuk holdt en stor event, hvor el-biler bliver promoveret. I den forbindelse har ISS fået en Nissan Leaf til byen, og interesserede firmaer kan få lov til at prøvekøre den i en kortere periode. På den måde er der mulighed for at finde ud af, hvordan det er at køre i elbil.

-Vi har været gennem mange forhandlere i Danmark, men langt de fleste steder mødte vi modstand i form af forudfattede meninger om Grønland. Hos Nissan var det noget lettere, og det mundede ud i, at vi fik en Nissan Leaf på prøve i tre måneder. Det er en glimrende bil, den er billigere i afgifter, og den har ikke det store servicebehov, og det taler alt sammen for elbilen. Vi håber, vi med vores event kan få overbevist skeptikerne, så Grønland i fremtiden vil blive et godt sted for el-biler, fastslår Tom Amtoft.