- Jeg vasker hænder rigtigt ofte, for eksempel når jeg kommer hjem, og jeg bruger håndsprit rigtig meget på arbejdet. Jeg holder afstand, så det er meget sjældent jeg krammer nogen, siger Qupanuk Olsen fra Nuuk.Foto: KNR / Hansigne Broberg

Nuuk er igen coronafri: Fantastisk så længe det varer

De to personer, der var smittede med covid-19 i Nuuk, er raske igen.

- Jeg er rigtig glad for, at vi er coronafrie igen her i Nuuk. Det er trygt, fordi jeg ved, at coronaen ikke har spredt sig til andre mennesker. 

Det siger Qupanuk Olsen, som KNR har mødt på gaden i hovedstaden. 

LÆS OGSÅ De to coronasmittede i Grønland er raske igen

Sagen er nemlig den, at der endnu en gang ikke er registreret nogle coronasmittede i Nuuk. De to, som blev konsteret smittet i starten af oktober, er begge raske og coronafri igen.

Dermed nåede hele landet også at være coronafri igen i nogle timer. Men det varede ikke længe. Sidst på eftermiddagen i dag onsdag kom der en melding om, at der igen er fundet et nyt coronatilfælde - denne gang i Aasiaat.  

Qupanuk Olsen følger selv godt med i coronasituationen.

- Jeg holder meget øje med tallene, også inde på Worldometer. I går så jeg, at Grønland var blevet grøn igen, det vil sige, at vi er blevet coronafrie igen. Derefter gik jeg ind på nun.gl for at tjekke, om det nu også var rigtigt. Så jeg er rigtig glad, siger hun.

LÆS OGSÅ Overblik: Status på coronavirus i Grønland

Hun er også meget opmærksom på at overholde anbefalingerne om at holde afstand og vaske hænder, fortæller hun.

- Jeg vasker hænder rigtigt ofte, for eksempel når jeg kommer hjem, og jeg bruger håndsprit rigtig meget på arbejdet. Jeg holder afstand, så det er meget sjældent, at jeg krammer nogen.

- Og så nærmer jeg mig ikke forkølede mennesker, og hvis nogen skulle komme syge på mit arbejde, så fortæller jeg dem: Du bliver desværre nødt til at tage hjem nu, fordi vi skal ikke smitte med forkølelse her.

Halsbetændelse gav bekymring

Mikael Ludvigsen er også glad for, at Nuuk er coronafrit igen. Især fordi han selv lige har været syg med halsbetændelse.

 

 

- Det gør mig mere rolig. Det kan være skræmmende, når man får at vide, at der er nogen, som er blevet smittet med coronavirus - især her i Nuuk, siger han.

- Jeg har lige haft halsbetændelse for nylig. Dér blev jeg testet to gange for coronavirus, og jeg har lige fået at vide, at begge test er negative. 

Fantastisk - så længe det varer

Mads Faber er også glad - og en smule skeptisk. For hvor længe holder antallet af smittede sig mon nede på nul?

 

 

- Det er jo fantastisk, så længe det varer, siger han.

- Vi ved jo godt, at der kommer tilrejsende, fordi vi ikke har lukket for landet. Så der vil komme mere, men der er en fantastisk indsats fra sundhedsvæsenets side. De virker til at have styr på det. Det er jo meget flot, når man tænker på hvordan det ser ud i resten af verdenen.

- Jeg tænker ikke så meget på, at der kan komme corona. Det er jo en luksus at have det sådan. 

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt