NunaMinerals prøver lykken i Canada

Mineralefterforskningsselskabet NunaMinerals gør sig klar til at tiltrække store udenlandske investorer. Selskabet, der blandt andet leder efter guld, kobber, diamanter og sjældne jordarter, vil næste år søge om at blive noteret på verdens største mine- og metalbørs - Toronto Stock Exchange i Canada. Det skriver Berlingske Business i dag.
Skrevet af Jette Andersen
03. december 2012 11:07

NunaMinerals er i dag det eneste børsnoterede selskab på Københavns Fondsbørs inden for efterforskning af mineraler. Men aktien får ikke megen opmærksomhed fra investorer.

NunaMinerals administrerende direktør Ole Christiansen venter, at selskabet vil bruge firmaets opsigtsvækkende guldfund i et omkring 1.000 kvadratkilometer stort område i Sydgrønland som et kvalificerende projekt i forsøget på at blive noteret på børsen i Toronto.

- Vi satser helt klart på at bruge fundet af guld til at kvalificere os til at komme ind på den store børs. Målet er at tiltrække internationale investorer som aktionærer og at øge selskabets aktiekapital væsentligt over nogle år. På den korte bane vil vi vurdere mulighederne for at gennemføre en mindre rettet emission i København, blandt andet for at kunne opfylde kapitalkravene ved en notering i Toronto, siger Ole Christiansen til Berlingske. 

Ved en aktieemission først i København og dernæst i Toronto håber selskabet at skaffe cirka 90 mio. kr. til at finansiere efterforskningsboringer og økonomiske studier i forbindelse med guldprojektet.

- Beløbet er tilstrækkeligt til at gennemføre ressourceboringer og et lønsomhedsstudie af vores projekt. I tilfælde af at vi finder en guldforekomst, som er sammenlignelig med andre tilsvarende forekomster i f. eks. Nordamerika, vil det formentlig kræve investeringer i størrelsesordenen 500 mio. dollar eller små tre milliarer kroner at etablere en mine i Sydgrønland, siger Ole Christiansen.

Aktieselskabet NunaMinerals er Grønlands førende firma inden for efterforskning af ædel-og basismetaller samt strategiske metaller, herunder sjældne jordarter. Selskabet blev stiftet i 1999 og er noteret på OMX, Den Nordiske Børs København og har en markedsværdi på omkring 180 mio. kr.

Selskabet har mere end 2.000 navnenoterede aktionærer. Største aktionærer er Selvstyret  med 33 pct., Lønmodtagernes Dyrtidsfond med 17 pct. og Nykredit Bank med 13 pct. af aktierne.